Evaluering af de psykoterapeutiske uddannelser

Evaluering af de psykoterapeutiske uddannelser

At være psykoterapeut er desværre ikke en beskyttet titel. Det betyder at der er stor forskel på hvordan psykoterapeuter er uddannet og arbejder. Derfor kan det være svært at vælge den rigtige psykoterapeut (læs mere om hvordan du vælger den rigtige psykoterapeut her). Der er dog en evaluering af de psykoterapeutiske uddannelser som man kan støtte sig til i valget af en terapeut. Denne evaluering er dannet på baggrund af kriterier opstillet af Social-, Undervisnings-, Indenrigs- og Sundheds-ministerierne. Det tværministerielle udvalg opstillede i 2004 en vejledning for hvad en uddannelse til psykoterapeut som minimum bør indeholde. Denne vejledning har efterfølgende dannet baggrund for en evalueringsproces, der foregår i privat regi. Siden 2007 er det konsulentvirksomheden Reflektor der har varetaget evalueringen. Reflektor er hyret af Dansk Psykoterapeutforening til at udføre denne opgave.

Evalueringsordningen skal forstås som et kvalitetssikringssystem i privat regi og ikke som en autorisation eller lignende. Det er helt frivilligt om et uddannelsessted vil lade sig evaluere på baggrund af kvalitetskriterierne eller ej.

Således er der ikke tale om en statsgodkendelse, eller offentlig blåstempling. Der er altså ingen psykoterapeutuddannelser der er statsgodkendte og deraf følger – ingen psykoterapeuter der har gået på en statsanerkendt psykoterapeutuddannelse.

Men psykoterapeuter uddannet fra de af Reflektor godkendte uddannelser er man sikker på har en god grundlæggende forståelse af psykoterapien.

Du kan herunder downloade baggrund for kriterierne opstillet som vejledning for de psykoterapeutiske uddannelser:
Oplæg kvalitetskriterier psykoterapeutuddannelser

Du kan se hvilke uddannelser der er evalueret af Reflektor her.

Kontakt

Samtale der forandrer
v/ Kresten Kay

Klinik:
RUM
Ravnsborggade 2-4, 5 sal.
2200 København N
Tlf.: 22 43 53 62
kontakt@krestenkay.dk

CVR-nr.: 33914504

Privatlivspolitik

© Copyright krestenkay.dk 2018

Medlem af

  •  
  •   
  •