Om terapi

Herunder kan du læse korte historier og oplevelser fra klienter der har været igennem et terapiforløb hos mig.

“Jeg har igennem en svær periode i mit liv gået i terapi hos Kresten. Det at være i min proces sammen med et menneske der møder mig med den respekt, rummelighed og empati som Kresten gør, har for mig betydet at jeg har følt mig meget tryg. Derved har jeg haft de bedste vilkår for at være maksimalt ærlig overfor både mig selv og Kresten undervejs og det har været afgørende for udbyttet af min proces. Kresten er utrolig nærværende og med- og modspillende på en ærlig og kærlig måde, som har gjort og gør mig mig godt. Kresten kommer ikke med færdige løsninger, men er heller ikke uden holdninger og det kan jeg lide! Jeg gik efter en terapeut som kunne “holde mig vågen” med både teori, praktik og filosofiske betragtninger og det fik jeg hér! Jeg har lært meget om mig selv, om samspillet med andre mennesker og livet, og om hvordan jeg kan tage bedre vare på mig selv igennem min svære periode og generelt og jeg har fået en fantastisk støtte dertil.”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Jeg har været igennem et terapiforløb hos Kresten. Da jeg startede i terapi, havde jeg det rigtigt dårligt. Jeg havde været hos lægen, da jeg mente at det muligvis var en depression der havde ramt mig. Lægen mente ikke at det var tilfældet, men denne information gjorde hverken mit humør eller mit generelle livssyn mere positivt. Da jeg første gang kom hos Kresten, var jeg helt nede i kulkælderen, jeg græd meget og vekslede imellem voldsom indre vrede og modløshed. Kresten gav mig i terapien en del værktøjer jeg kunne arbejde med. Disse kombineret med samtaler åbnede mine øjne i forhold til hvad det var der hindrede mig i at leve det liv jeg drømte om. Jeg føler, at jeg har fået en større selvindsigt og mit gode humør tilbage. Jeg er blevet bedre til at håndtere, og mere bevidst, omkring mit reaktionsmønster og føler at jeg har lært mig selv at kende på ny. Jeg kan på det varmeste anbefale Kresten som terapeut og vil ikke selv tøve med at benytte ham igen.”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Jeg har haft meget stor glæde af samtaleforløb hos Kresten Kay. Samtalerne skabte på mange måder et rum, som jeg kunne søge ly i. Et rum med stort nærvær, empati og respekt. Under samtalerne udviklede jeg stor tillid til Kresten og kunne sænke paraderne og italesætte de ting, jeg ellers har svært ved at dele med andre. På samme måde var det udviklende for mig at opleve, at jorden ikke gik under, når jeg fortalte om de sider af mig selv, som jeg egentlig skammer mig over i mange andre sammenhænge. Jeg blev mødt med meget stor forståelse, omsorg og respekt.  Det satte gang  i en udvikling, hvor jeg har fået modet til at være mere ærlig omkring min følsomhed og usikkerhed over for andre i mine nære relationer – En udvikling, som har styrket mig uendeligt meget og givet mig et langt mere ærligt og oprigtigt forhold til andre mennesker. Igennem mit samtaleforløb hos Kresten erfarede jeg samtidig, at følsomhed transformeres til en styrke, hvis den bliver respekteret og behandlet med omsorg og overbærenhed. Jeg fik stor indsigt i mine handlemønstre og de krav, jeg stiller til mig selv. Jeg blev samtidig mere bevidst om, hvordan jeg bedst indretter mit liv på en måde, som imødekommer og respekterer de forskellige sider, som jeg har.”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Jeg er 28 år gammel og har i mange år været bevidst om essensen af min tristhed og at min dag til dag overlevelsesteknikker, hvor jeg rodet mig ud i mere ulykkelige situationer for ikke at føle indre smerte i nuet, på ingen måde var løsningen. Men i stedet havde jeg brug for nogle redskaber til at få større indsigt i mine mønstre, og se og arbejde med det som virkelig gjorde ondt, og det hjalp du mig med.I terapien med dig fik jeg et frirum til at være mig, med alt hvad det indebar. Jeg følte mig for første gang i livet accepteret og rummet som mig og det gav mig styrken til at arbejde mere intenst og længere ind i det ubevidste.”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Det har været en fornøjelse og enormt lærerigt at gå til terapi hos Kresten. Jeg har fået aha-oplevelser og en indsigt og styrke til at vælge mig selv, sige fra og gøre noget ved de ting som gør mig ked af det. Sidst men ikke mindst er jeg blevet opmærksom på, at jeg faktisk har de mest kærlige mennesker omkring mig, og hvor er jeg heldig at have personer i mit liv som elsker mig 100%! Det er måske kun 2 personer – men det er så stort.”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

”Jeg har gået i terapi hos Kresten igennem et år af mit liv. Det er et år hvor jeg har lært at mærke mine behov, og vælge de ting til i mit liv, som jeg synes er værdifulde. Kresten har været enormt støttende og omsorgsfuld, når jeg har haft det svært, og har lært mig at passe på mig selv. Samtidig har han turde skubbe til mig, så jeg har opnået nye erkendelser.”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Vi havde problemer i ægteskabet, var ligesom vokset fra hinanden. Vi har været gift i 8 år og kendt hinanden i lidt over 9 år. Hverdagen var blevet kedelig og kærlighedsløs. Små ligegyldige ting fyldte alt for meget og vi havde svært ved at samarbejde om familielivet. Faktisk var var det svært for mig at se, at vi havde en fremtid sammen.

Men min kærlighed til min mand (som trods alt var der) og et ønske om at holde familien samlet, fik os til at søge Krestens ekspertise.  Efter 5 besøg hos Kresten er meget ændret. Vi er begyndt at kysse hinanden godnat igen, skænderierne er blevet færrer og respekten er ved at vende tilbage. Og ikke mindst glæden.

Vi har stadigvæk meget arbejde at gøre. Som et puslespil der lægges stille og roligt. Men vi føler vi igen er på rette kurs. En kæmpe tak til dig Kresten, for din  hjælp.”

[Udtalelse om parterapi]

 

“Language and culture are complicated things. But experiences are shared, one human being to another. Kresten heard me. The words I shared with Kresten were in English, and he heard me, in the most profound way a person can be heard. Because sometimes the words we speak, the words we struggle to speak, are not a matter of language and culture. Kresten has a personal and professional talent for listening, as a psychotherapist, as an adult, and as a human being. It’s an ability I deeply respect, trust, and have learned much from. I have no doubt others will, too…”

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Jeg er sikker på, at jeg aldrig var nået der til hvor jeg er i dag, uden mine samtaler med dig. Da jeg virkelig har fået sat mange ting i perspektiv og lært meget om mig selv og mine måder at handle på i forskellige situationer. Så jeg vil sige dig mange tak for din rummelighed og forståelse og, at du har fået mig til at føle mig godt tilpas, selv når vi har berørt meget, for mig, følsomme emner.“

[Udtalelse fra tidligere klient]

 

“Vi vil meget gerne sige TAK for din store hjælp, og de redskaber vi har fået med.

Vi har begge følt at du har været med til at gøre vores kommunikation og forståelse for hinanden meget bedre. Tak for din blide, rolige og rare måde at være på!”

[Udtalelse om parterapi]